Introductie in de jachttraining

Op 17.03.2019
Geplaatst door Super User
Categorieën: Evenementencommissie
Hits: 252

Workshop ‘Introductie in jachttraining’

Let op; bent u lid van de FRC en wilt u in aanmerking komen voor de korting van €5,- dan dient u in te loggen met uw account voordat u inschrijft, de korting wordt dan automatisch toegepast bij betaling. Bent u wel lid maar heeft u geen account dan kunt u zich registreren.

Wat is jachttraining nou eigenlijk precies?

De Flatcoats zijn over het algemeen slimme, actieve jachthonden met een zachtaardig karakter en veel ‘will to please’, en dat vraagt bijna altijd om méér dan alleen de uitlaatrondes en lange wandelingen.

Jachttraining is voor de meeste flatcoats een uitgesproken activiteit waarbij al deze facetten bij elkaar komen: rennen, nadenken, onthouden, dummy’s ophalen, geursporen volgen, doen wat de baas zegt, initiatief tonen, slim zijn…..

Maar als je als flatcoat-eigenaar zelf niets hebt met jacht, en ook geen idee hebt wat het precies inhoudt, is de stap naar jachttraining enorm groot.
Daarom organiseren we op 17  maart 2019 een workshop ‘Introductie in de jachttraining’.

Deze workshop is speciaal bestemd flatcoat-eigenaren met weinig tot geen ervaring in jachttraining, ongeacht leeftijd en ervaring van de hond: puppy’s, ‘huisflatcoats’, flatcoats die een uitdaging nodig hebben, ………… iedereen is welkom! 

Wat kunt u in deze workshop verwachten?

  • Bouw van de hond, karakter en de eigenschappen m.b.t. jachttraining.
  • Wat houdt jachttraining precies in?
  • Verschillende trainingsvormen.
  • Proeven en wedstrijdvormen.
  • Waar kun je trainingsgroepen vinden?
  • Praktijkoefeningen onder begeleiding van ervaren mensen.
  • Tot slot zullen een aantal ervaren honden hun kunnen laten zien in een demonstratie. 

Workshop ‘Introductie in jachttraining’

Datum: Zondag 17 maart van 13.00 uur tot ca. 17.00 uur

Waar:  Kynologen Club Gooi en Eemland

Kininelaantje 10
1216 BZ Hilversum

Kosten:  voor leden € 17,50 , voor niet-leden € 22,50

 

De inschrijving voor deze workshop opent op 15 januari 2019, je kunt je samen met je hond vanaf die dag inschrijven via een link op onze website. Niet-leden zijn ook van harte welkom om in te schrijven, echter tot 12 februari hebben leden voorrang.

Voor vragen hieromtrent kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.